john bauer ska de bli (:

jag har kollat runt lite på olika gymnasier
och jag vill gå johnbauer - it media :D
fasst de är ju ett år kvar haha.




IT-mediaprogrammet passar dig som vill göra färg, form, rörlig bild och text till dina arbetsverktyg, samtidigt som du får en bred utbildning att läsa vidare utifrån.

År 1 Redaktionen

Det första året får du undersöka hur företag arbetar med medier och kommunikation inom företag och ut mot omvärlden. Du får lära dig mer om vilka yrken som finns inom mediebranschen och vilka kunskaper och talanger som behövs för att lyckas i dem. Du får uppgifter som kräver att du kan teorier kring medier och hur du praktiskt använder dem för att hitta en lösning.

År 2 Byrån

Under det andra året fördjupas dina kunskaper inom mediebranschens olika områden. Du får prova på flera arbetsuppgifter i olika format, så som radio och trycksaker, och är med i hela produktionskedjan från idéarbete och produktion till kommunikation med kunder.

År 3 Mediaentreprenören

Det tredje året sätter fokus på hur du söker, driver och slutför projekt på egen hand inom det medieområde som intresserar dig. Du kan välja kurser som inriktar din utbildning mot till exempel särskilda yrkeskunskaper eller övergripande ledarskaps- och företagandekurser.

Framtiden

Efter utbildningen har du en bred utbildning i kommunikation och produktion inom flera medier. Du kan antingen arbeta som anställd eller egenföretagare med till exempel webbdesign, fotografi och grafisk formgivning eller studera vidare inom samhällsvetenskap eller medie- och kommunikationsvetenskap.

Hur arbetar vi?

Vi på John Bauergymnasiet tycker att du som elev ska få lära dig det område du faktiskt har valt att läsa. Därför arbetar vi tematiskt med undervisningen vilket i princip betyder att alla ämnen, oavsett om det är svenska eller matematik, kopplas till medieinriktningen. Genom detta upplägg får du lära dig hur till exempel ergonomi passar in i en mediearbetares yrkesliv. Du varvar teoriska och praktiska uppgifter och kan genom tillvalskurser forma utbildningen efter ditt eget intresse.

Vi är nämligen övertygade om att det är när du som elev gör det du gillar och gillar det du gör som du också uppnår bäst resultat. Vi vill upptäcka dina talanger och hjälpa dig att uppnå dina mål!

Nära verkligheten

Femton veckors praktik ger dig en bra inblick i den kreativa och tempofyllda mediebranschen där du får använda dina kunskaper på riktigt. Denna tid är också värdefull för att knyta kontakter som i framtiden kan ge dig arbete och rekommendationer. Vi har också ett eget koncept för en mediebyrå där du får prova dina kunskaper i skarpt läge.

Passar det mig?

Medieyrket är väldigt kreativt men kräver också mycket eftertanke för att rätt budskap ska levereras på rätt sätt. Du behöver kunna använda båda hjärnhalvorna för att få ihop logik och kreativitet i ett och samma paket. För att trivas på IT-mediaprogrammet bör du:

  • Tycka om att arbeta kreativt med bild, ljud och text
  • Vara intresserad av vad som händer runt omkring dig
  • Vilja lära dig nytt och vara öppen för nya och moderna tekniker


Kommentarer
Postat av: Anonym

och sen har dom tatt bort det hahhahahaha:D / emelie

2010-08-26 @ 20:34:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0